Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Fiat Lux de 1 decembrie la Beiuș

01-12-2010

105 ani ai Corului Lira

Ziua Naţională a adunat câteva sute de localnici la Primăria municipiului Beiuş, acolo unde a avut parte prima parte a festivităţilor dedicate împlinirii primilor 92 de ani din veşnicia dreptei stăpâniri româneşti peste aceste vechi pământuri ale neamului nostru.

Programul manifestărilor a cuprins mai multe activităţi. La ora 11, în Sala Mare, a avut loc festivitatea dedicată aniversării Zilei de 1 Decembrie, dar şi împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Reuniunii de Cântări "Lira. Cuvântul de deschidere l-a avut primarul Adrian Domocoş, care a dat glas nemulţumirilor mai multor categorii socio-profesionale reprezentate în sală - profesori, cadre militare, pensionari, funcţionari, criticând situaţia în care se află întreaga ţară, după care a făcut şi un succint bilanţ al realizărilor administraţiei locale în anul 2010.

Pe scenă au urcat apoi corurile bisericilor greco-catolică şi ortodoxă din urbe, corul "Fiat lux din Oradea şi aniversatul cor "Lira al municipiului Beiuş. În cea de-a doua parte a manifestărilor, pe platoul din faţa Monumentului Martirilor Beiuşului, a avut loc un Te Deum, săvârşit, pe rând, de reprezentanţii cultelor ortodox şi greco-catolic, celor din urmă alăturându-li-se şi parohul reformat din urbe, după care a urmat o nouă cuvântare a primarului municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, vorbitorul evidenţiind semnificaţia evenimentului de la 1 Decembrie 1918 şi consecinţele acestuia de-a lungul deceniilor care au trecut de-atunci.

La final, după ceremonia depunerii de coroane, a avut loc un spectacol prezentat de tinerii artişti ai Casei de Cultură Beiuş, spectacol pe care, din păcate, prea puţini l-au urmărit, frigul pătrunzător şi ploaia alungându-i pe mai toţi cei care au participat la depunerea de coroane.

Articol preluat de pe crișana.ro