Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Concursul Naţional de Muzică etapa Regională Zalău

04-04-2008

Corul orădean Fiat Lux a riscat să spargă tiparele concursurilor şcolare de melodii culte, intrepretând cu mult aplomb melodia "In the jungle" din coloana sonoră a filmului The Lion King la etapa inter-judeţeană

"Până ne-a venit nouă rândul, juriul format de compozitori şi profesori universitari din Cluj Napoca abordau o mină foarte severă. Aşa că mi-a fost un pic teamă că ne-am hazardat cu o melodie neconformistă. Însă interpretarea copiilor a fost una entuziasmantă aşa încât atât sala cât şi juriul s-au destins ca prin minune. Dealtfel, impresionaţi de calităţile interpretative ale copiilor noştri, membrii juriului s-au fotografiat bucuroşi împreună cu ei, recunoscând că nu au mai auzit sau văzut aşa ceva la un concurs şcolar.", spune dirijorul Antonia Nica, profesoară de educaţie muzicală la Liceului Teologic Greco Catolic (LTGC) Oradea.

Fiat Lux a mai interpretat de aceaşi manieră piesele "Iac-aşa", "La oglindă" şi "Sârba pe loc" (prelucrate de Simion Nicolescu, Timotei Popovici respectiv Gheorghe Danga).

Ca urmare corul Fiat Lux, reprezentant al LTGC Oradea deşi un sfert din cor e format din copii de la alte şcoli, s-a clasat pe primul loc la categoria "şcoală de cultură generală" la finalul concursului care a reunit pe 4 aprilie, la Zalău, 12 calificate din judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Totodată, corul Liceului de Artă s-a clasat pe locul doi la categoria "şcoli de muzică" în cadrul etapei interjudeţene.

"În corul nostru sunt şi câţiva liceeni dar am fost în concordanţă cu regulamentul concursului la toate capitolele, deoarece este permis un procent şi din altă categorie de vârstă pentru a nu afecta compactitatea grupului. La Zalău concurenţa nu a fost de neglijat, au fost coruri bine pregătite.", explică dirijorul Antonia Nica, profesoară de educaţie muzicală la LTGC Oradea.

La zonala de Zalău, corurile orădene au fost însoţite şi de inspectoarea de muzică, Nicoleta Ţâmpu.

Mai notăm că etapa judeţeană a reunit la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, pe 6 martie, formaţii corale, grupuri vocale de muzica cultă , populară sau uşoară, solişti vocali şi instrumentişti, formaţii instrumentale. Dar etapele zonale şi finale se derulează doar pentru formaţii corale.