Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Festivalul Coral Internaţional SAMFEST

26-08-2009

CORUL FIAT LUX LA SAMFEST 2009

Apropiindu-ne de finalul unei minunate vacanţe de vară, iată că am reuşit să ne adunăm pentru a lua parte la una dintre cele mai neaşteptat de frumoase experienţe din viaţa noastră de corişti.

În decursul a cinci zile, 21-25 august, am trăit, am muncit şi am învăţat alături de câţiva oameni excepţionali.Veniţi din mai multe colţuri ale lumii, unii străbătând oceane, profesorii atelierelor din cadrul Festivalului, distinsul dirijor Norbert Ott (Franţa - preşedintele de onoare al Festivalului), Louise Beaunoyer-Quebec, Canada, ne-au împărtăşit în aceste zile o altă alternativă de a trăi şi simţi muzica.

Prin profesionalismul, deschiderea şi dăruirea de care au dat dovadă, aceşti oameni au încercat, şi au reuşit, spunem noi, să dea o altă valoare muzicii cunoscute de noi până acum.

În perioada petrecută la acest Festival Coral, membrii corului nostru au participat la două dintre cele patru ateliere propuse care sunt: atelierul de muzică vocal-simfonică, condus de maestrul Norbert Ott, atelierul de muzică gospel condus de Louise Beaunoyer, atelierul de voci egale condus de Antonia Nica şi Anamaria Merk şi atelierul de muzică românească condus de organizatorul Festivalului, Ioan Petrovici.
Repetiţiile s-au desfăşurat pe parcursul fiecarei dimineţi şi după-amieze, aproximativ şase, şapte ore pe zi. În fiecare după-masă am audiat corurile participante la concertele organizate în cele mai frumoase biserici sătmărene, iar seara am putut urmări în aer liber spectacole susţinute de aceleaşi coruri.
Cu toate că programul a fost încărcat, am reuşit în data de 24 să susţinem două concerte, unul religios şi unul laic la care publicul a vibrat împreună cu noi făcându-ne să ne simţim "the stars of the Festival", cum spunea adesea dirijoarea atelierului gospel Louise Beaunoyer, de care ne-am ataşat sufleteşte, datorită temperamentului energic dar în acelaşi timp delicat, profund şi sensibil, lucru care a făcut ca despărţirea din ultima zi a Feastivalului să fie dificilă.
Concertul final ce a avut loc în 25 august la Biserica greco-catolică "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" a fost oglinda muncii depuse în zilele Festivalului.

În cadrul concertului, corul de muzică gospel, format în majoritate de membrii corului nostru, a fost cel mai aplaudat, antrenând publicul auditor, acest fapt fiind ajutat şi de strădania dirijoarei Louise de a da în limba română semnificaţia versurilor fiecărei piese. În cele şase piese interpretate la concert, patru dintre membrii corului au fost selectaţi pentru a fi solişti: Gabriel Nica, Denisa Moşincat, Inez Haşas, Vlad Vulturar.

Legătura ce s-a format între liderul nostru de cor Antonia Nica şi ceielalţi invitaţi ai Festivalului a adus promisiuni în ceea ce priveşte o viitoare colaborare de durată pentru noi.
"Mă simt binecuvântată că Dumnezeu v-a adus în calea mea şi că am avut onoarea să lucrez alături de nişte tineri Excepţionali! Nu vă opriţi din ceea ce faceţi, pentru că faceţi un lucru minunat. Vă iubesc! God bless you!" Acestea sunt cuvintele cu care ne îndreptăm spre casă ca o concluzie la tot ce s-a petrecut în aceste minunate zile de sfârşit de vară în primitorul oraş Satu Mare.