Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Moment muzical la Olimpiada Naţională de Religie Catolică

07-04-2010

În perioada 7-9 aprilie a avut loc prima Olimpiadă națională de religie catolică, desfășurată sub egida Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Organizatorii au fost Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Oradea și Liceul Teologic Greco-Catolic Oradea.

Deschiderea evenimentului a avut loc miercuri 7 aprilie de la orele 18,30 în sala festivă a Liceului Greco-Catolic și s-a bucurat de prezența inspectorului școlar general Dorel Luca, a altor inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, a viceprimarului municipiului Oradea, Gheorghe Carp și a Preasfințitului Virgil Bercea, președintele Comisiei Sinodale pentru Educație Catolică din cadrul Sinodului Bisericii Greco-Catolice. În cuvântul său de deschidere, Preasfințitul Virgil a dorit să menționeze: "suntem în săptămână luminată, suntem cu sufletul curat și luminat. Pentru mine este o mare bucurie organizarea acestei olimpiade. Este foarte important că din aproape în aproape școlile catolice încep să-și recapete demnitatea. Tradiția școlilor noastre este una cu totul deosebită. Înainte de 1948 liceul Samuil Vulcan din Beiuș a dat țării o mulțime de personalități. Și la ora actuală mai sunt în viața 10 academicieni care au studiat la liceul nostru". În continuare, Preasfinția Sa a spus: "printre voi, peste ani, se vor regăsi personalități. Pentru aceasta este necesar ca acum să faceți totul bine. Să nu uitați că este important atât premiul pe care îl veți lua, dar este important să îl câștigați pe Isus în inimile voastre". După ce a mulțumit organizatorilor, în primul rând domnului inspector general Dorel Luca, domnului Andrei Cristea, director al Liceului Greco-Catolic Oradea, domnului Gheorghe Carp viceprimarul municipiului Oradea și domnului Jula Florin secretarul Comisiei Sinodale Pentru Educație Catolică din cadrul Sinodului Bisericii Greco-Catolice, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe participanți: "Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă lumineze. Sper că vă veți simți bine la Oradea".

Cuvântul de deschidere a fost urmat de un moment artistic susținut de elevi ai Liceului Greco-Catolic din Oradea, moment apreciat în mod deosebit de către participanți.

În deschiderea programului a evoluat corul de cameră Fiat Lux, dirijat de prof. Antonia Nica, după care au urmat câteva momente de muzică uşoară, dans şi balet, protagosnişti fiind Ovidiu Lazăr, Rezmuves Katalin, Alex Cristea, Miriam Ghidai iar în finalul a fost un moment de folclor.

A doua zi a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii după care a urmat desfășurarea probei scrise. După servirea prânzului atât elevii cât și profesorii însoțitori și membrii comisiei naționale au vizitat Oradea și Băile Felix. Finalul zilei a fost marcat de o seară muzicală în Aula Magna a Facultății de Teologie din Oradea. Afișarea rezultatelor a fost așteptată cu mari emoții de către elevi și profesori.

Ultima zi a debutat la fel ca precedenta cu Sfânta Liturghie la care au participat toţi elevii şi profesorii însoţitori. Cei care au însufleţit muzical acest moment au fost cei din Corul Fiat Lux. A urmat festivitatea de premiere în sala festivă. Diplomele au fost înmânate de către Preasfințitul Virgil și inspectorul școlar general Dorel Luca.

(...)
articol preluat de pe egco.ro