Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Reuniunea corală Pietrele Credintei

30-06-2012

Braşov

Editia a treia a traditionalei, deja, reuniuni corale organizate de catre Protopopiatul Roman Unit cu Roma, Greco-Catolic, din Brasov, in ziua de 30 iunie 2012, s-a constituit intr-o ofranda muzicala adusa patronului spiritual al Bisericii noastre, Sfantul Apostol Petru.
In cuvantul introductiv, Pr. Protopop Ilie Claudiu Sita, referindu-se la semnificatia evenimentului sarbatorit, si-a exprimat dorinta ca fiecare dintre noi sa devina o piatra vie care construieste Imparatia lui Dumnezeu.
Concertul coral a cuprins sapte formatii, dintre care patru au reprezentat cultul greco-catolic.
In fata unui public numeros, multi spectatori intrand pentru prima data in Biserica Greco-Catolica Sf. Petru din Brasov, au concertat, in ordinea programului:

Corala Credo de la Biserica Greco-Catolica Sf. Petru Brasov, dirijor Mihai Gavril Gorbonov, la orga Laura Munteanu

Corala Armonia de la Biserica Greco-Catolica Adormirea Maicii Domnului Targu Mures, dirijor Mirela Gliga

Grupul vocal Bunavestire de la Biserica Greco-Catolica Bunavestire Sinca Veche, jud. Brasov, dirijor Eugenia Olteanu

Corul de camera Fiat lux de la Liceul Teologic Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, dirijor Antonia Nica

Cvintetul vocal Anatoly de la Centrul Cultural Reduta Brasov

Corala Laudate Domino de la Biserica Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel Ghimbav, Jud. Brasov, dirijor Aurel Mantarosie

Corul de camera Astra Brasov, dirijor Ioan Oarcea, la orga Lucian Niresteanu

In finalul reuniunii au concertat corurile reunite Astra si Credo, dirijori Ioan Oarcea si Mihai Gavril Gorbonov, la orga Laura Munteanu


Repertoriul a cuprins lucrari corale religioase semnate de Dimitrie Bortneanschi, Gavriil Musicescu, D.G. Kiriac, Gheorghe Dima, Francisc Hubic, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Marius Cuteanu, Dan Pavelescu, Antonia Nica, precum si W.A. Mozart, Fr. Liszt, C. Franck, Anton Bruckner, Webbe, Giuseppe de Marzi, Luc Guillore si altii.

Prin diversitatea tipurilor de formatii corale si de grupuri vocale participante, prin calitatea repertoriului abordat, printr-un nivel ridicat al interpretarii cat si prin tinuta scenica, beneficiind de un eficient sistem de organizare al concertului, Reuniunea corala Pietrele Credintei a devenit un reper muzical-religios distinct al Brasovului.

Dirijorii au primit diplome si buchete de flori, coristii participanti cate o iconita cu Sf. Petru si cate un frumos rozariu.
Intreg concertul a fost inregistart pe un album DVD.

Cuvinte de apreciere fata de demersul nostru artistic au avut muzicienii dr. Constantin Catrina, Horia Cristian, Terezia Cristian, Virgil Paun si altii, precum si preotii Emil Moldoveanu din Brasov si Marian Stoicanescu din Ramnicu Valcea, prezenti la manifestare.
Un sprijin important la desfasurarea reuniunii corale l-au adus membrii Comitetului Parohial, sub conducerea domnului ing. Alexandru Suteu.

Avand in vedere numarul tot mai mare de formatii corale care si-au exprimat dorinta de a participa la reuniunea noastra, precum si necesitatea alocarii unui timp echitabil fiecarei formatii pentru a putea prezenta un repertoriu reprezentativ, ne gandim ca editia urmatoare sa o desfasuram pe parcursul a doua zile : vineri, 28 iunie si sambata, 29 iunie 2013, cu incepere de la ora 18,00. Vor rezulta astfel doua concerte echilibrate ca durata, ce nu vor depasi doua ore, fiecare.
Ne propunem sa organizam in cele doua zile si cate o intalnire cu dirijorii formatiilor participante, pe teme legate de muzica corala religioasa in zilele noastre.
Mihai Gavril Gorbonov

articol preluat de pe www.bru-brasov.roWeek-endul nostru a inceput cu alarma desteptatorului si plecarea spre un oras prea putin cunoscut noua. In urma unui drum lung, am ajuns in miezul zilei, la destinatie. Festivalul in cadrul caruia am avut prilejul de a asculta si alte coruri a avut loc la Biserica Sfantul Petru din Brasov. Spectacolul a fost urmat de un bufet la care am avut placerea de a cunoaste noi oameni. Seara noastra a fost incoronata de invitatia pianistului Horea Mihail de a petrece o seara de neuitat alaturi de el si familia lui. Duminica ne-am trezit cu voie buna si ne-am indreptat direct spre miezul istoric al orasului, centrul vechi. Dupa admirarea unicelor cladiri, ne-am inaltat cu telecabina pe dealul Tampa spre o priveliste de ansamblu.
Am savurat o picatura de aer brasovean si promitand ca ne vom intoarce am pornit in aventurosul drum spre casa...
Excursia noastra a fost una pe cat de scurta, pe atat de speciala!!!

Andreea Posmosanu