Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoţii, în ziua de Crăciun, am păşit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezenţa a circa 200 de prieteni şi parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Sfinţirea a zece preoţi la Catedrala „Sfântul Nicolae”

16-08-2009

Un moment de mare bucurie pentru 10 diaconi care au fost hirotoniţi întru preoţie.

Duminică, 16 august 2009, a fost un moment de mare bucurie pentru 10 diaconi care au fost hirotoniţi întru preoţie. Ceremonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti. La ea au participat numeroşi credincioşi şi preoţi, precum şi familiile celor 10 preoţi.

În cuvântul său de învăţătură PS Virgil Bercea a spus: „Evanghelia de astăzi ne vorbeşte despre un tânăr bolnav. Dar în el trebuie să vedem poporul lui Israel. Acest popor mereu se revoltă şi rămâne mereu bolnav. Bola nu poate fi vindecată decât prin rugăciune. În acest context, sunt hirotoniţi 10 diaconi. Ne bucurăm că sunt prezenţi mulţi preoţi alături de noi” . Referindu-se la calităţile pe care trebuie să le aibă un preot, P S Virgil a subliniat: „Ce este preoţia? Este un mare dar de la Domnul, cel care cheamă o anumită persoană. Trăind în lume, preoţii sunt luaţi din lume de către Domnul. Preotul face cel mai mare lucru, ni-l aduce pe Dumnezeu pe altar. Preotul ne îndumnezeieşte. Hristos se întoarce pe altar prin cuvântul preotului. Preotul ne marchează întreaga viaţă, de la botez, la împăcarea cu Dumnezeu prin taina spovedaniei, prin spiritul care ne vindecă, ne cunună, ne sfinţeşte casele, ne conduce pe ultimul drum. Este mare lucru să avem printre noi un preot. Este o binecuvântare de la Dumnezeu. Preotul trebuie să aibă curajul de a predica ceea ce a învăţat. Noi toţi trebuie să-i însoţim cu rugăciunea, să credem că Domnul care s-a schimbat la faţă în faţa învăţăceilor se va schimba la faţă şi în faţa preoţilor”.

Preoţii care au fost hirotoniţi sunt: Anton Cioba, Anton Rus, Suciu Alexandru, Cristian Laslo, Tătar Ioan, Chiriloaie Marius, Dobocan Ionuţ, Bandici Emil, Fiţ Alexandru şi Remus Mârşu. Toţi aceştia sunt absolvenţi ai seminarului teologic „Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea, beneficiind de o bună pregătire teologică şi spirituală. De altfel, spre sacramentul preoţiei se pot îndrepta numai cei care sunt vrednici de primirea lui, după o bună pregătire spirituală. Trei dintre cei zece preoţi sunt celibi.

Pe tot parcursul Sfintei Liturghii, cei care au cântat şi ne-au ajutat să simţim bucuria momentului au fost tinerii din Corul „FIAT LUX”.
La sfinţire au participat şi oaspeţi din Italia şi Germania. Între aceştia, Preasfinţitul Andrea Bruno Mazzocato de Treviso şi pr. Enzo Poiana, rectorul Basilicii Sfântul Anton din Padova. Ambii au primit din partea Preasfinţitului Virgil crucea eparhială pentru meritele deosebite pe carte le-au avut de-a lungul timpului în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două comunităţi, română şi italiană.
În încheiere, preoţii nou hirotoniţi au binecuvântat mulţimea din catedrală.