Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Ansamblul Scaligero, la Oradea

08-12-2008

Muzicienii din Milano au interpretat mai multe lucrari din creatia clasica, muzica de film, arii celebre si jazz simfonic. Solo-urile instrumentale au smuls ropote de aplauze si au ridicat sala in picioare.

Peste 300 de oradeni au participat, vineri seara, de Mos Nicolae, la concertul ansamblului Scaligero, al Operei Scala din Milano, rasplatit cu aplauze si mai multe chemari la rampa, intr-o atmosfera de bucurie si incantare.

Timp de aproape doua ore, cei 14 maestri instrumentisti ai ansamblului si tenorul Ottavio Palermi au incantat, in premiera, publicul oradean intr-un concert de Craciun organizat de asociatia intreprinzatorilor italieni din Romania, Unimpresa, cu sprijinul Primariei Oradea si al Consiliului Judetean Bihor.

Tenorul a gasit o partenera de scena talentata chiar in primul rand din sala, impreuna cu care a creat un alt moment apreciat de spectatori. A meritat! A fost frumos, asta pot sa spun cu certitudine, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Ilie Bolojan, la iesirea din sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor.

Prefectul judetului, Mircea Ghitea, a spus ca isi doreste, pentru el si pentru toti bihorenii, ca oaspetii sa revina la Oradea si anul viitor, dar a avansat si ideea ca un asemenea ansamblu prestigios sa se infiinteze si la Oradea.

Avem resurse la Universitatea Oradea, trebuie doar puse in valoare, a precizat prefectul. Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a felicitat copiii din Corul Fiat Lux si tanara lor profesoara, Antonia Nica, pentru colindele interpretate in pauza spectacolului.

Este inceputul postului Craciunului in care impreuna colindam si il asteptam cu suflet curat. Atat Scaligero, cat si Fiat Lux ne-au deschis inima, a spus episcopul Bercea. Presedintele Unimpresa Romania, Stefano Albarosa, si presedintele filialei Bihor, Antonio Sargenti, au declarat ca intre cele doua tari s-au statornicit nu numai relatii economice, ci si parteneriate culturale de inalt nivel, pe care doresc sa le continue.

Cei doi au tinut sa multumeasca autoritatilor locale, Primariei Oradea si Consiliului Judetean, pentru sprijinul financiar acordat la realizarea evenimentului. Pretul unui bilet a fost de 100 de lei, iar pentru pensionari si copiii sub 16 ani a fost redus la 60 de lei, pentru a putea darui un cadou de Craciun copiilor nevoiasi gazduiti de Caminul Felix din Santandrei. Acestia vor primi din incasari in jur de 10.000 de lei, dupa cum afirmau organizatorii.

O parte a cheltuielilor, care s-au ridicat la aproape 60.000 de euro, a fost asigurata de Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor, cu 15.000 de euro, respectiv, 5.000 de euro, restul fiind finantat de Unimpresa Bihor si sponsori precum Galassini, Iveco Protruck, INGBank.

Organizator exclusiv al evenimentului a fost ADV Communications, din Bucuresti, care a realizat multe evenimente italo-romane, printre care campania de promovare a imaginii Romaniei in Italia, ce a avut loc, in 28 septembrie a.c., la Roma.