Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Au colindat la Budapesta

20-12-2009

Corul de cameră Fiat Lux a colindat si redactia JB

Program încărcat

Corul de Cameră "Fiat Lux" din Oradea, dirijat de profesoara Antonia Nica, a susţinut zilele trecute la Budapesta un concert extraordinar de colinde.

"Invitaţia de a cânta la Budapesta a fost lansată de episcopul greco-catolic din localitate, Kerestesz Szilard. Apropiindu-ne de minunata sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Isus Cristos, am acceptat cu bucurie invitaţia episcopului greco-catolic din Budapesta de a încânta prin colindul nostru enoriaşii bisericii sale. Chiar dacă nu au înţeles toate cuvintele pe care le-am rostit, căldura şi iubirea cu care am fost primiţi ne-au dat de înţeles că nu contează limbajul folosit, ci modul în care trăieşti şi transmiţi ceea ce cânţi. În concluzie, suntem convinşi că bucuria şi magia Crăciunului a fost receptată aşa cum se cuvine. Am învăţat într-o singură zi că oamenii se înţeleg nu doar prin limba vorbită ci şi prin sentimentele şi emoţia transmisă", a spus Antonia Nica.


Corul "Fiat Lux" a susţinut în această lună numeroase concerte de colinde. Cele mai importante au avut loc la Catedrala Sfântul Nicolae, la Biserica Greco-Catolică "Sfânta Treime", din Nufărul, la Biserica Greco-Catolică din Suplacul de Barcău. De asemenea, coriştii au onorat invitaţia Asociaţiei "Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor" de a participa la concertul «Colinde şi Colindători», organizat la Filarmonica de Stat.

Coriştii au adus ieri vestea Naşterii Mântuitorului şi la redacţia Jurnalului bihorean.

Tot în această lună, Corul Fiat Lux şi-a lansat un CD de colinde. "CD-ul cuprinde colinde româneşti compuse sau aranjate muzical de compozitori români, printre care: Timotei Popovici, Nicolae Lungu, Tiberiu Brediceanu, Gheorghe Cucu, Radu Zamfirescu, Francisc Hubic, Tudor Jarda etc. Colindele sunt înterpretate pe patru voci, soliştii pe acest CD sunt Denisa Moşincat, Ovidiu Lazăr şi Bianca Bibarţ", a anunţat Antonia Nica.


Sursa: Jurnalul Bihorean - www.bihon.ro