Ultimele păreri

Iosif
LA MULTI ANI PENTRU CEI 10 ANI DE LA INFIINTARE! SUCCESE SI SARBATORI FERICITE!

Laura
Fiat Lux un cor extraordinar. Va felicit pt tot ce faceti si sper sa nu va suparati daca am sa fac o...[mai mult]


Ultimele activităţi

10 ani
Plini de emoții, în ziua de Crăciun, am pășit cu zâmbetele la...[mai mult]

Moment muzical Nissan
În prezența a circa 200 de prieteni și parteneri, Auto Bara, unul din...[mai mult]


Parteneri
Parteneri media

ovidan.ro

muzicadevest.ro

radiotransilvania.ro

radiomaria.ro

Colaboratori

euromaidec.ro

Sponsori

elitmusic.ro

hotelimpero.eu

calipso-oradea.ro

sao-team.ro

avoncosmetics.ro

S.C. DOREX A&J S.R.L.

Romwood S.A.

Joy, Joy, Joy!

30-12-2008

JOY, JOY, JOY! Oradea si Timisoara

Societatea postmodernista in care ne aflam si care si-a pus amprenta din plin pe toate domeniile culturii, in special pe cel muzical, ofera o noua interpretare a sarbatorilor crestine. Semnificatiei Craciunului i se atribuie valori materiale sub aspecte diferite: Mos Craciun, cadouri, o masa imbelsugata in compania familiei, pentru unii sansa de a-si spori castigurile, iar pentru altii o ocazie de a fi mai buni. Insa motivul real al sarbatorii este tot mai evitat, tot mai rar abordat, oamenii adesea uitand ca bucuria cauzata de aceste satisfactii oferite de modelul Craciunului laic este una superficiala, care se risipeste o data cu zapada si ceata iernii, pe cand bucuria nasterii Mantuitorului este o resursa inepuizabila de pace si implinire. Este singura care poate ramane dupa despachetarea cadourilor, dupa trecerea sarbatorilor, asigurand pentru tot parcursul anului motivatia de a o pastra in suflet si mai mult de atat, de a-L pastra pe Cel ce e sursa a tot ce inseamna implinire.

Sambata, 20 decembrie 2008. Pentru unii, parea o zi mohorata de toamna, in care tot ce si-ar putea dori e sa stea in casa si sa uite de frigul si norii de afara. In schimb, pentru altii a sosit ziua mult asteptata, ziua in care corul si orchestra Te Deum Adoramus Philharmonia urma sa prezinte pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Oradea mesajul cantatei de Craciun Joy, Joy, Joy. Publicul a umplut sala de concerte, astfel incat la ora 19, corul si orchestra Te Deum Adoramus Philharmonia pasea pe scena alaturi de dirijorul Flavius Filip. Seara a inceput cu piesa Tatal nostru, avandu-l ca solist pe baritonul Florin Estefan, dupa care a urmat uvertura pentru orchestra Adoration of Christ. Cunoscuta piesă Silent Night, prezentata de Corul de Clopotei Katarsis a incantat auditoriul, sub bagheta dirijorului Lucian Filip. A urmat apoi aparitia tenorilor Samuel Druhora si Cristian Mogosan, care alaturi de baritonul Florin Estefan au interpretat piesa O, Holy Night. Corul de copii Fiat Lux, impreuna cu solistii Denisa Mosincat si Ovidiu Lazar, au continuat seara cu piesa In orasul Betleem. Prima parte a acestei povesti de craciun s-a incheiat cu aparitia Corului de Clopotei Katarsis, care a prezentat lucrarea Cowboy Carol, succedata apoi de orchestra Te Deum Adoramus Philharmonia impreuna cu solistii Samuel Drohora, Cristian Mogosan si Florin Estefan, care au interpretat lucrarea The little drummer boy.

A sosit momentul mult asteptat. Partea a doua a programului a culminat cu aparitia pe scena a corului Te Deum Adoramus Philharmonia care, impreuna cu orchestra, sub bagheta dirijorului Flavius Filip, au incantat publicul prin prezentarea cantatei "Joy, Joy, Joy", scrisa pentru naratori, solisti, cor (mixt si de copii) si orchestra. Au participat: corul de copii Fiat Lux, soprana Luiza Fatyol, tenorul Cristian Mogosan, baritonul Florin Estefan si naratorii Flavia Farcas si Onisim Cozma. Aceasta lucrare, cu o paleta orchestrala diversificata si cu interventii solistice ornamentate, contine un mesaj etern care inalta si insufleteste fiecare inima cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului. In componenta ei, cantata propune o versiune speciala a unei piese de lauda si inchinare scrisa de Paul Baloche, Offering, lasand pentru final o combinatie superba intre binecunoscutele Joy to the World, Joy, Joy, Joy si o noua versiune a Odei Bucuriei adaptata pentru Craciun.

Dar cum Te Deum vine la tine acasa, orasul Oradea nu a fost singurul in care s-a prezentat cantata. Luni, 22 decembrie 2009, ora 19, la Sala de concerte a Filarmonicii de Stat "Banatul" (Capitol) din Timisoara, corul si orchestra Te Deum Adoramus Philharmonia au prezentat acelasi program si publicului timisorean. Atat cei prezenti la concert, cat si interpretii au asteptat cu nerabdare acest moment de bucurie. In deschiderea concertului, invitatii serii, grupul CristoCentric si Sorin Raica ne-au colindat, indreptandu-ne gandurile spre ieslea saraca din Betleem, unde un Rege s-a nascut umil, pentru ca noi sa primim Viatza. S-a continuat cu piesa Tatal nostru, interpretata de corul si orchestra Te Deum Adoramus Philharmonia, avandu-l ca solist pe baritonul Florin Estefan, dupa care a urmat uvertura pentru orchestra Adoration of Christ, sub bagheta dirijorala a lui Flaviu Filip. Solistii Samuel Druhora, Cristian Mogosan si Florin Estefan au interpretat piesele O, Holy Night si The little drummer boy, dupa care pastorul Sami Tutac a transmis un scurt mesaj evanghelistic.

Corul Te Deum Adoramus Philharmonia, nerabdator si plin de bucurie si-a facut aparitia pe scena unde, impreuna cu orchestra Te Deum, corul de copii Fiat Lux, soprana Luiza Fatyol, tenorul Cristian Mogosan, baritonul Florin Estefan, naratorii Flavia Farcas si Onisim Cozma, avandu-l ca dirijor pe Flaviu Filip, au prezentat aceeasi cantata Joy,Joy, Joy.

A fost mai mult decat un concert. A fost o ocazie unică pentru fiecare de a se inchina lui Dumnezeu, celebrand nasterea Mantuitorului. Spre El fie indreptata toata slava!